Fijat će proizvoditi alfa romeo u Kini

Bez autora
Nov 22 2011

Italijanska grupa "Fijat" proizvodiće vozila robne marke "alfa romeo" u zajedničkom preduzeću sa korporacijom "Guangdžou automobili", kineskim šestim proizvođačem kola. Zajedničko preduzeće "Guangchi-Fijat" će početi da proizvodi automobile u julu naredne godine. Pored "Fijatovog" brenda, nakon pregovora dva akcionara, uvešće se robna marka "alfa romeo" u zajedničku kompaniju.Zajedničko preduzeće "Guangchi-Fijat" imaće u početku kapacitete za izradu 140.000 jedinica, a kasnije će biti razvijeno u proizvođača više brendova i proizvoda.

Fijat će proizvoditi alfa romeo u KiniItalijanska grupa "Fijat" proizvodiće vozila robne marke "alfa romeo" u zajedničkom preduzeću sa korporacijom "Guangdžou automobili", kineskim šestim proizvođačem kola.

Direktor grupe "Guangdžou automobili" Ceng Chinghong rekao je danas da će zajedničko preduzeće "Guangchi-Fijat" početi da proizvodi automobile u julu naredne godine, preneo je Rojters.

"Pored 'Fijatovog' brenda, nakon pregovora dva akcionara, uvešćemo robnu marku 'alfa romeo' u zajedničku kompaniju, kazao je Ceng na Sajmu automobila u Guangdžou, ali nije precizirao kada će se ti modeli naći na tržištu.

Zajedničko preduzeće "Guangchi-Fijat" imaće u početku kapacitete za izradu 140.000 jedinica, a kasnije će biti razvijeno u proizvođača više brendova i proizvoda.

Američka grupa "Krajsler", koja se nalazi pod upravom italijanskog "Fijata", objavila je početkom godine da "agresivno" istražuje mogućnost izrade više vozila u Kini i da bi mogla da izrađuje kola i kamione u saradnji sa kompanijom "Guangdžou auto" i "Fijatovim" zajedničkim preduzećem.

Uprkos usporenoj stopi rasta prodaje, "alfa romeo" se označava kao jedan od poslednjih luksuznih brendova iz Italije koji bi mogao da zauzme dobru poziciju na sada prezagušenom segmentu luksuznih kola na najvećem tržištu automobima na svetu, u Kini.

Nemački "Audi" uključio je u kinesku prodaju lokalno proizvedeni model sportskog terenca Q5, pored vozila izrađenih u inostranstvu.

"Mercedes-Benc" je doneo A-klasu i B-klasu automobila u Kinu i mogao bi početi da izrađuje sportsko-terensko vozilo GLK u njegovoj fabrici u Pekingu naredne godine. BMW je takođe počeo da prodaje manje sportske luksuzne modele kako bi povećao ponudu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik